Nettavis.net Bli med å skape Norges største nettavis for ungdom.

Søk i artikler
Søk i artikler:
Google-søk:
Nyheter
Forside
Film / Musikk
5 på gata
Data
Elektronikk
Helse
Humor
Hvor og når
Innenriks
Kommentar
Konspirasjonsteorier
Leserinnlegg
Reportasje
Sport
Ukas hjemmeside
Ukas portrett
Utenriks
Eksterne linker
Romerike Internett
Tips oss!
Send en e-post til tips@nettavis.net eller ring 95751335.
MMS

Ditt bilde her? Lag en ny MMS-melding og legg ved et bilde. Bruk kodeordene mn nn og send meldingen til 2065. Bildet kommer opp når administrator godkjenner bildet.
Pris: 5,-.

Tjenesten er levert av Monsternett.


Lang skolevei hindrer ingen drømmer

Skolelinjen “musikk, dans og drama” innen videregående opplæring, motiverer mange unge til å leve ut drømmen sin. Jesper Baukop Olsen er en av dem, og bruker i alt tre timer på buss hver dag for å komme seg til og fra skolen han ønsker.

Les mer | Ukas portrett

---

Halloween

Halloween er det engelske ordet for allehelgensaften, natten før allehelgensdagen

Les mer | Ukas portrett

---

-Krig og fred og politikk og sånn

Kristine Sevik er en av mange som skal holde foredrag på Skolen i digital utvikling-messen på Lillestrøm, torsdag 6. desember. Vi i nettavis skal selvfølgelig dekke dette seminaret, men først ville vi komme under huden på noen av foredragsholderne. Jeg har derfor tatt en prat med Kristine Sevik, som er ansatt i UNINETT ABC.

Les mer | Ukas portrett

---

Utvekslingsstudenter ved Eidsvoll videregående skole

Marissa C. Reinholz (16) fra Wisconsin, USA, er en av de internasjonale studentene som har valgt å legge skoleåret 2007/2008 til Eidsvoll videregående skole.

Les mer | Ukas portrett

---

Portrettintervju med Eric Tande Håland

Eric (18) er elev ved Eidsvoll Videregående skole og går allmennfag i 2. klasse. Vi snakker om utdanning. Her får du høre fra gutten med en litt annerledes fremtid. Eric vil bli hjernekirurg, og her forteller han om yrket og hva han liker å drive med på fritiden.

Les mer | Ukas portrett

---

LYKKERUSS

Jeg drister meg opp på scenen i kantina for å ta en prat med Alice Asplund. Grunnen til at jeg tar denne sjansen er at jeg allerede er lovet en plass på takke-lista til russen, og siden intervjuet skulle dreie seg om russetida lot jeg det stå til.

Les mer | Ukas portrett

---

Portrettintervju med Silje Haugen

Sommeren er rett rundt hjørnet, og det er ikke vanskelig å merke. Man kjenner det på hele kroppen, det er vanskeligere å konsentrere seg i timen, og man merke at det ikke skal mye til for å komme i godt humør. Jeg sitter nå sammen med Silje Haugen (18) for å snakke litt om sommeren 2007.

Les mer | Ukas portrett

---

Sommer i øst

Mens mange venner tilbrakte sommeren i Syden, eller i skytteltrafikk opp og ned Europas største shoppinggater, reiste Hege Aasmundtveit til Øst-Europa som sommermisjonær.

Les mer | Ukas portrett

---

Den lille gutten som ville bli stor og tøff

Da Ruben Andre Gården var 14 år, sverga han til Gud og Satan at ingen noen gang skulle få plage ham mer. Ikke om det så skulle koste ham livet.

Les mer | Ukas portrett

---

Biler er like farlig eller farligere.

Nå i disse dager er det tilfeller av mye underkjølt regn, da er det flere tilfeller av bussulykker og bilulykker. Og det sies at noen har droppet vinterdekkene fordi det har vært en mild vinter hittil, på 13 % av ulykkene hadde sommerdekk. Det vil si at det er farligere å kjøre bil enn buss. Det omkom også hele 28 stykker bare i desember i fjor og hele 242 mistet livet i løpet av hele 2006. Noe som viser til at desember er måneden med leit føre og dårlige dekk. Jeg har fått intervjue en dreven sjåfør som heter Jarle Sørum, han liker litt utfordrende kjørestil både på og av landevei.

Les mer | Ukas portrett

---

Les hva Harald Peter Fenstad syns om hurdølinger og økolandsbyer!

Harald Peter Fenstad (17) er en ung musiker fra Eidsvolls travle gater. Heldigvis tok han seg tid til å sette seg ned i klasserommet og svare på noen spørsmål.

Les mer | Ukas portrett

---

Trygg Trafikk Allikevel

Etter denne lille bussulykken tok jeg kontakt med Trygg Trafikk sitt hovedkontor i Oslo. Der fikk jeg snakke med ei hyggelig dame som heter Ellen Zickfelt og som jobber i avdelingen for sikring av skolebusser.

Les mer | Ukas portrett

---

Verdensvant musiker

Siden 1990 har han vært yrkesaktiv som musiker, produsent og komponist. Bjarne Kvinnsland jobber med bakgrunn i at han er utdannet som musiker. Han jobber nå som komponist, kunstner, pedagog og produsent.

Les mer | Ukas portrett

---

Norges største økologiske landsby finnes i Hurdal!

Økologiske landsbyer er den nye ideen for å leve mer i pakten med naturen, i stedet for å bruke den på en usunn måte. Jeg var så heldig å få snakke med Kristin Seim-Buflod fra Hurdal Økologiske Landsby (HØL).

Les mer | Ukas portrett

---

Norwenglish på godt & vondt

Jeg har allerede snakket med Tony (17) om hva han mener om å trekke inn engelske ord i det norske språket. Nå har jeg tatt det hele et skritt videre å snakket med Inger Smestad (53), norsklærer fra Trysil. Vi tar igjen opp de samme spørsmålene; er det riktig å bruke engelske ord i det norske språk, eller skal Norge ha sitt eget originale språk?

Les mer | Ukas portrett

---

Slik er det å være ordfører i Hurdal kommune!

Jorunn Glosli er den stolte ordfører av Hurdal kommune og tar seg godt av befolkningen. Her svarer hun på hvordan det er å være ordfører i Hurdal kommune og hva hun syns om at kommunen har en økologisk landsby.

Les mer | Ukas portrett

---

Norwenglish

Vi hører engelsk overalt. På radio, TV, filmer og Internet. Men er dette god nok grunn til å trekke engelske ord og uttrykk inn i det norske språket? Tony (17) svarer på noen spørsmål vi trekker inn i temaet.

Les mer | Ukas portrett

---

Gaming blir mer og mer populært!

Gaming, som ganske enkelt er å ”spille data- eller TV-spill”, er veldig populært i dag. Dette er en aktivitet som har blitt mer og mer populær med tiden. Atari 2600, som ble utgitt av firmaet Atari i 1977, er vel den konsollen som startet det hele. Ettersom konsoller og PC-er har blitt mer og mer moderne med tiden, har det blitt mer og mer populært med gaming. I dag er det faktisk folk som lever av denne aktiviteten, og tjener godt med penger på dette! Det blir arrangert mange turneringer i forskjellige spill, og i noen turneringer er pengepremiene enorme! Så enorme at man kan leve av gaming, hvis man er god nok!

Les mer | Ukas portrett

---

Glad i rosa gris

Jeg slår meg til ro med at eplet ikke faller langt fra stammen da jeg sitter her med 19 år gamle Mats Evensen fra Jessheim. Tømrer-lærlingen mener hans store lidenskap er det britiske bandet Pink Floyd, akkurat som faren.

Les mer | Ukas portrett

---

MØTTE A-HA I ÅLESUND!!

A-ha er et ledende band innenfor norsk musikk. De har fans verden rundt og det er utsolgt på alle konserter. Terese Langlo fra Eidsvoll reiste helt til Ålesund for å se sine norske helter. Og på vei ut fra konserten møtte hun og venninnen faktisk på bandet. - Det var noe av det beste som noen gang har skjedd meg! sier eidsvolljenta med et stort smil om munnen.

Les mer | Ukas portrett

---

Hest som Hobby!!!

I Norge er hest en mer viktig sport enn mange tror. De fleste tror at det er en sport hvor det bare finnes hylende og fnisete hestejenter, men sannheten er at det er over 2000 rideskoler rundt i landet og 50000 hester i alt. Selv om de ikke er ofte å se, er det faktisk flere menn enn kvinner som driver med hest. Grunnen til det er de mange stallene som holder på med travhester rundt omkring i landet. Men av den yngre garde er det nok jenter som driver mest med hest. Marit Larsen (15) fra Nodeland utenfor Kristiansand, kjører 9 timer med bil hver sommer for å tilbringe en uke i Hemsedal med hest.

Les mer | Ukas portrett

---

Glenn - en ekte amerikaner.

Jeg sitter en kveld hos Glenn H. Larsen og vi diskuterer fotball av type amerikansk fotball. Det er en av Glenns største lidenskaper. Jeg ser på han når jeg spør om jeg kan intervjue han at dette er noe han trives med.

Les mer | Ukas portrett

---

Bedre blir det ikke

Mange tror ikke det finnes så mye driv og engasjement i tenåringer nå til dags, men dette motbeviser Pernille Tande Håland (13) utmerket. Hennes kjærlighet for sin golden retriever tispe, Diva, er enorm og dette gjenspeiler seg spesielt i lydighetstreningen de driver med.

Les mer | Ukas portrett

---

-Märtha er vill på dansegulvet!

Sommeren til 17 år gamle Marius ble kanskje ikke akkurat som han trodde den ville bli. Med kjendisbryllup ble det en minnerik slutt på ferien.

Les mer | Ukas portrett

---

MISTET BAKKEKONTAKTEN I PARIS!

Paris er en av verdens mest berømte mote byer og årlig strømmer tusenvis av turister dit. Enten for å komme på toppen av Eiffeltårnet, besøket det kjente Louvre museet der Mona Lisa henger Eller bare for å kose seg med mat og shopping. 17 år gamle Stine-Mari Falstad forlot den rolige hverdagen i Eidsvoll og dro sammen med søsteren, Sara (20), til Paris!

Les mer | Ukas portrett

---

Vive La France!

Ingen ville vel takke nei til en ferietur til Frankrike, men ville du våget å reise dit aldeles alene og bodd der i et helt år? Hvordan ville du taklet å bo i fransk familie, snakket fransk hver dag og gått på fransk skole? Astrid Berger Johnsen har tatt nettopp denne utfordringen på strak arm! I et åpenhjertig intervju forteller hun om sine opplevelser som utvekslingselev i vakre Frankrike, og om hvordan hun opplevde kulturen og menneskene der. Og – ikke minst – hvordan det var å spise snegler!

Les mer | Ukas portrett

---

Forbilde for de mindre

May Brit Schafranek Solum (17) fra Eidsvoll er en av de ungdommene som er engasjert i 17. mai feiringen. Denne jenta feirer grunnlovsdagen ved å gå i 4H toget, spise mye is, gå i bunad tog og spise enda mer is. Hun synes bunader er stas og er stolt av å ha en egen.

Les mer | Ukas portrett

---

Kjærligheten beseiret narkotikaen

På torget cafe i Nannestad møtte jeg en sliten, men blid "Thomas". Ute var det grått og trist, men "Thomas" hadde et smil om munnen. Han er en 18 år gammel gutt som har bodd i Nannestad hele livet. Fra han var 14 hadde han drevet med narkotika, men for 6 måneder siden sluttet han for noe som enkelt som for kjærlighetens skyld.

Les mer | Ukas portrett

---

Hvor ble det av Idol Audun

Husker du Audun Rensel? Idol-Audun, vet du. Uogt.no har laget et intervju med han som vi presenterer for dere her

Les mer | Ukas portrett

---

Intervju i kommunen

Forrige uke var jeg nede i Eidsvoll kommune for å intervjue noen i helse og sosialetaten. Der fikk jeg snakke med en koselig dame som faktisk tok seg tid til og hørte etter på det jeg hadde å si.

Les mer | Ukas portrett

---
RSS Siste nytt
• Opel Vectra
• Misubishi Space Star
• Chevrolet
• Ford Focus
• Toyota Avensis 2010 modell
• Dataer Under 4,300 kroner
• Kurt Davis
• Storhamar vålerenga
• Storhamar vs Sparta
• Skellefteå vs storhamar
• Frisk Asker vs Storhamar
• AIK vs SIL
• AIK vs SIL
• Storhamar vs skellefteå
• Manglerud star vs storhamar
• VIF VS SiL
• StorHamar vs OCELÁŘI TŘINEC
• Sparta mot Frisk Asker
• Ishocky sesongen er igang
• JUDO
• Utenlandske rytmer,dans og sang gir nytt liv
• Er 3.14 et bevis på illuminati?
Andre nyheter
Annonser

Copyright © www.nettavis.net | Løsningen er utviklet av XOIP Communications | Hostet av www.romerike.com
Ansvarlig redaktør: Ragnvald Holst-Larsen | Journalist: Stig Øien | Mediaelever ved Eidsvoll VGS bidrar med artikler.

Vil du annonsere på nettavis.net?