Nettavis.net Bli med å skape Norges største nettavis for ungdom.

Søk i artikler
Søk i artikler:
Google-søk:
Nyheter
Forside
Film / Musikk
5 på gata
Data
Elektronikk
Helse
Humor
Hvor og når
Innenriks
Kommentar
Konspirasjonsteorier
Leserinnlegg
Reportasje
Sport
Ukas hjemmeside
Ukas portrett
Utenriks
Eksterne linker
Romerike Internett
Tips oss!
Send en e-post til tips@nettavis.net eller ring 95751335.
MMS

Ditt bilde her? Lag en ny MMS-melding og legg ved et bilde. Bruk kodeordene mn nn og send meldingen til 2065. Bildet kommer opp når administrator godkjenner bildet.
Pris: 5,-.

Tjenesten er levert av Monsternett.


Fujitsu Siemens Amilo Xi 2550

Fujitsu Siemens har levert oss en AMILO Xi 2550 bærbar PC for test. Vi har tatt en nærmere titt på denne 17-tommers maskinen.

2010-09-29 19:01:11 | Skrevet av ITPRO | © Nettavis.net

AMILO Xi 2550 er en multimediemaskin med 17\" Wxuga 1920x1200 skjerm, Blu-ray-spiller, HDMI-utgang og surround-lyd. Åpenbart er den rettet inn mot de som liker å se på film.
Amilo Si 2550s ytre er konstruert i to forskjellige materiell hvor selve maskinen er utført i gråfarget glatt hardplast, er displaydelen støpt i en litt mørkere gråfarge og en mer røff og ru versjon av tilsynelatende samme plastmateriell. Datamaskinens design fremheves også av en bord i børstet lettmetall på tvers av dekselet
.
En av de tingene vi bet oss merke i og som vi satte stor pris på, var den kjempestore lappen med spesifikasjonsinformasjon. Dette er klistrelapper som ofte er umulig å ta bort uten å etterlate stygge merker eller rester av lim. Her har Fujitsu Siemens satt på en lapp, ment for å kunne fjernes etter ønske uten å etterlate seg spror.

Når du åpner maskinen ser du en rekke med bakgrunnsbelyste ikoner for harddiskaktivitet, vekselstrømsadapter, trådløst nettverk, num- caps- og scrollock, deaktivering av den integrerte museplaten og hvilemodus. Dette er ingen uvanlig ting på en bærbar datamaskin, men det spesielle med denne løsningen er at hver av disse ikonene leder opp til et lite hull hvor du også vil ha full når displaydekselet er lukket. En ypperlig løsning dersom du ønsker å lukke sammen datamaskinen og kople den sammen med en ekstern skjerm og et eget tastatur og mus

I datamaskinens lokk finner du både en stor 17\" WXUGA LCD-skjerm med et innfelt 1.3 megapikslers webkamera med mikrofon over skjermen. Skjermens oppløsning er på hele 1920x1200 i ekte HD-oppløsning. Skjermkortet er et ATI Mobility Radeon HD-2700 med 256 MB dedikert RAM (GDDR3) som støtter HDMI og VGA-tilknytning. Diskstørrelse er på opptil 2 x 250GB med mulighet for å kjøre RAID 0/1. I tillegg finner du øverst på tastaturet en \"Multimedia LightTouch\"-knapperad med 8 funksjonstaster.

På maskinens venstreside finner du uttak for headsett og optisk lydoverføring, inngang for mikrofon, PCMCIA ekspress port og DVD brenner. På maskinens bakside finner du en E-SATA port, to USB porter, gigabit nettverksport, modem firewire, inngang for strømadapter, HDMI, S-video og VGA utgang, mens på høyresiden finner du en USB port samt en 5- i 1 minnekortleser. Det litt spesielle med USB porten på høyresiden er at den vil kunne lade en USB enhet som for eksempel en MP3 spiller, selv om datamaskinen er slått av. På forsiden finner vi en beskjeden bryter for WLAN og et Ir øye.

Maskinens strømadapter er virkelig et medlem av tungvekterklassen med sine 120 watt. Dette er en plugg du virkelig merker om du mister på foten. Si 2550 leveres også sammen med en matchende bæreveske for transportering.
Som ved tidligere testede Fujitsu Siemens maskiner må du også her velge språk for operativsystem, oppsett for navn og generell informasjon første gang du setter i gang maskinen. Denne prosessen er ikke så veldig tidkrevende, men etter at det første nivået er overstått begynner maskinen så å installere og sette opp de medfølgende programmene. Du kan bruke maskinen under denne prosessen, men dette anbefales på det sterkeste å ikke gjøre og du blir egentlig sittende og vente i en liten halvtime.

Bare vær oppmerksom på at du bør lage dine egne plater for eventuell fremtidig gjenoppretting, en prosess som krever noen enkle tastetrykk, 3 DVD plater og nye svimlende 1 time og 50 minutter med aktiv venting. Grunnen til at vi sier aktiv venting, er at du faktisk må skifte mellom de forskjellige platene du tar sikkerhetskopi til. Grunnen til at denne prosessen tar så urovekkende lang tid er egentlig et punkt som er positivt, for mens sikkerhetskopien brennes ut, verifiseres de skrevne dataene etterpå slik at du ikke blir sittende med en korrupt sikkerhetskopi, og dermed en falsk trygghet.

Dette er uansett en prosess som tar alt for lang tid og vi mener her at Fujitsu Siemens burde enten kommet med en langt bedre løsning for sikkerhetskopiering eller at de rett og slett leverte med fabrikkinnstillingene på egne plater.
Den ellers så ytelsessterke datamaskinen er utstyrt med periferier som gigabit nettverkskort, WLAN med støtte for a, b, g og n standardene, Express PC kort (PCMCIA Express), Intel Turbo Memory støtte, optisk og analog lydutgang, linjeinngang, 3 USB porter, E-SATA, HDMI (med HDCP støtte), 5- i 1 minnekortleser, firewire, blåtann og et 1,3 megapikslers webkamera med integrert mikrofon. En ekstra finesse som følger med datamaskinen er trådløs fjernkontroll for trådløs styring av multimedia. Dette kan du enkelt putte inn i PCMCIA express porten når du er på farten eller når den ikke er i bruk.

Enda en artig sak fra Fujitsu Siemens er den ene USB porten som også lar deg lade MP3 spillere, mobiltelefoner eller andre USB enheter mens datamaskinen er avslått. Du kan selv velge om den skal lade mens datamaskinen er tilkoplet nettspenning, eller om du er virkelig på farten kan du lade enheten fra datamaskinens egne batteri.

Maskinen leveres med en 32- bits utgave av Windows Vista Home Premium som operativsystem og en OEM versjon av interVideo WinDVD, CyberLink PowerDV, Microsoft Works 9, Nero 8 samt en 60 dagers demonstrasjonsutgave av Office 2007. Det som derimot imponerer stort med Amilo på programsiden er at det følger med en 3-års fullversjon av vår testvinner Norman antivirus.

Maskinen leveres også sammen med et 6-cellers batteri på 11.1 Volt 4400mAh som leverer den energislukende maskinen med strøm i to timer.
Utstyrt med en kraftig T7700 2.4GHz dobbeltkjerneprosessor fra Intel og et ytelsessterkt HD 2700 grafikkort fra ATi er det noe skuffende at datamaskinen ikke leveres med mer enn 2 Gb RAM. Selv om 32- bits versjonen av Vista Home Premium ikke vil fult utnytte en dobling av minnet, burde en såpass kraftig maskin ment for spill og tyngre grafiske operasjoner blitt levert med 4 Gb RAM og eventuelt en 64- bits versjon av Vista Home Premium – spesielt så lenge operativsystemet er så resursskrevende som det er.

Ved oppstart første gang får du muligheten for å velge operativsystemspråk og brukernavn for Windows kontoen. Etter grunninstallasjonen av Windows vil et etterprosesseringssystem forhåndsinstallere flere gratisprogrammer som for eksempel Acrobat Reader og demonstrasjonsversjon av Office 2007. Klargjøringstiden for maskinen er litt i overkant av 25 minutter.

Etter installasjon av operativsystem og tileggsprogrammer blir du oppfordret til å foreta en sikkerhetskopiering av datamaskinen. Dette er en tidkrevende prosess og tar omtrent 1 time og 30 minutter.
Fujitsu Siemens Amilo XI 2550 er et rimelig valg dersom du ønsker en ytelsessterk datamaskin som også har en stor skjerm og en drøss av ekstrafunksjoner. Med tanke på ytelse er det positivt at maskinen også er utstyrt med HDMI for bruk av eksterne og gjerne større fremvisningsmedier.

Det eneste vi virkelig har å utsette på en XI 2550 er at den ikke leveres med 64- bits versjon av Windows Vista.

Tilbake til forsiden | Data

Kommentarer til saken:

Ingen har kommentert denne saken

Har du en kommentar?

Navn:
Tittel:
Kommentar:
Bilde:
Gjenta bokstavene i bildet:
RSS Siste nytt
• Opel Vectra
• Misubishi Space Star
• Chevrolet
• Ford Focus
• Toyota Avensis 2010 modell
• Dataer Under 4,300 kroner
• Kurt Davis
• Storhamar vålerenga
• Storhamar vs Sparta
• Skellefteå vs storhamar
• Frisk Asker vs Storhamar
• AIK vs SIL
• AIK vs SIL
• Storhamar vs skellefteå
• Manglerud star vs storhamar
• VIF VS SiL
• StorHamar vs OCELÁŘI TŘINEC
• Sparta mot Frisk Asker
• Ishocky sesongen er igang
• JUDO
• Utenlandske rytmer,dans og sang gir nytt liv
• Er 3.14 et bevis på illuminati?
Andre nyheter
Annonser

Copyright © www.nettavis.net | Løsningen er utviklet av XOIP Communications | Hostet av www.romerike.com
Ansvarlig redaktør: Ragnvald Holst-Larsen | Journalist: Stig Øien | Mediaelever ved Eidsvoll VGS bidrar med artikler.

Vil du annonsere på nettavis.net?