Nettavis.net Bli med å skape Norges største nettavis for ungdom.

Søk i artikler
Søk i artikler:
Google-søk:
Nyheter
Forside
Film / Musikk
5 på gata
Data
Elektronikk
Helse
Humor
Hvor og når
Innenriks
Kommentar
Konspirasjonsteorier
Leserinnlegg
Reportasje
Sport
Ukas hjemmeside
Ukas portrett
Utenriks
Eksterne linker
Romerike Internett
Tips oss!
Send en e-post til tips@nettavis.net eller ring 95751335.
MMS

Ditt bilde her? Lag en ny MMS-melding og legg ved et bilde. Bruk kodeordene mn nn og send meldingen til 2065. Bildet kommer opp når administrator godkjenner bildet.
Pris: 5,-.

Tjenesten er levert av Monsternett.


Jensen Media:Link 10200

Vi har testet den nyeste modellen av bærbare DVD-spillere fra Jensen Scandinavia. Spilleren støtter en rekke filformater og kommer i widescreenformat. Er dette avspilleren du bør plukke med deg til ferieturen?

2008-07-21 03:52:46 | Skrevet av itpro.no | © Nettavis.net

Etter å kjørt et testopplegg i rundt 1 uke sitter vi igjen med en del inntrykk, både positivt og negativt. Media:Link 10200 er den dyreste utgaven av to nylig lanserte produkter innen bærbare dvd-spillere fra Jensen Scandinavia. Den andre modellen er Media:Link 8500 og har cirkapris på 1.700,- mens du får denne modellen til ca. 2 700,-.

Vi skal ikke gå inn på forskjellene mellom de ulike modellene, men mer spesifikt på hvordan vi oppfattet den i løpet av vår lille testuke.

Media:Link 10200 er på størrelse med et A4-ark, og virker i utgangspunktet solid utført om enn litt kjedelig i designet. Det er lagt til en relativt bred ramme rundt selve skjermen med et gummiaktig materiale som gjør det lettere å holde i skjermen uten at det sklir.

På toppen er det lagt opp det meste du trenger av knapper: navigering, fram, tilbake, play/pause, menyer, audio/video select samt volum. På høyre kortside finner vi utganger for audio/video både ut og inn, USB, og minnekort. Her kan du koble til minne av typen SD/MMC/MS.

Videre finner vi inngang for coax og strømadapter. På venstre kortside finner vi av/på-knapp.

En medfølgende fjernkontroll gir deg muligheten til å styre avspillingen uten problemer. Funksjonene her er omtrentlig de samme du finner på fjernkontrollen til en vanlig dvd-avspiller. Fjernkontrollens design er helt greit. Den har en flat utførelse, og har gode og markerte knapper som responderer bra.

Spinkel bakside
På baksiden finner vi både et deksel som skal trekkes til side for å kunne legge inn cd/dvd-plater, samt et stativ for å kunne sette avspilleren på høykant slik at den står av seg selv. Selve baksiden av spilleren kunne nok ha vært gjort litt mer solid, da den nå er utført i plast, og da særlig skyvedøren som åpner for tilgang til cd/dvd-spilleren. Denne virket litt slakk i seg, og vi kunne nok ha sett at denne hadde vært mer solid og med et feste som enkelt gikk opp.

Det skal imidlertid nevnes at vi under test ikke opplevde noen problemer med dette. Det skal også være en barnelås på spilleren, men denne virket heller dårlig under min test.

Det medfølger en egen veske for frakt samt et feste for bil, slik at ungene dine kan nyte en film mens du kjører. Bare turen tar mindre enn 2 og en halv time. Problemet er imidlertid hvis man ønsker å bytte en film. Da må hele spilleren ned og snus for å kunne bytte. Denne løsningen synes vi blir å vanskeliggjøre utbyttingsprosessen unødvendig mye. Da er det bedre med minnekort og minnepinne som enkelt kan byttes ut fra spillerens side.

Oppsettet er nok det aller enkleste med spilleren. Pakk ut og plugg i lageren. Vent ca. 6 timer (første gang) og kjør i gang en film.

Det er veldig enkelt å komme i gang, men spillerens menyer kan være et liten utfordring av og til. Du kan imidlertid får menyene på norsk, selv om de ikke var satt på norsk som standard i mitt tilfelle.

Skal du navigere deg i en filmeny på en cd/dvd, minnkort eller en minnepinne vil du se at lange filnavn blir avkuttet og får et tall på slutten. I tillegg kan oppsettet gjerne virke fremmed da den deles inn i tre mediatyper: Musikk, bilde og video (alt etter hva som er tilgjengelig). Dette betyr at alle mappene du normalt vil se på eksempelvis USB-disken din ikke vil være synlige i avspilleren.

Alt etter hvilken mediatype du har valgt vil du kun se de mappene som inneholder den type media. Dette kan gjøre selve navigeringen vanskeligere, og vi opplevde litt frustrasjon i starten før vi innså hvordan oppsettet fungerte. Dette ble imidlertid bedre da vi forstod logikken bak. Men det kan altså være en frustrerende affære i starten når man leter etter videofiler og kun kommer over bildefilene dine.


Funksjoner
Selve skjermen er på 10,2 tommers med 16:9 TFT-display og en oppløsning på 720 x 480 piksler. En av spillerens styrker er dens utbredte støtte for formater. Av video spiller den de aller fleste formater du noen gang vil ha bruk for (dvd, vcd, svcd, mpeg1/2 + 4, divx, audio, jpg, Kodag Picture CD). Det eneste ankepunktet er at den godt kunne ha støttet flere bildeformater.

Foruten selve cd/dvd-spilleren kan du også koble til diverse minnekort (SD/MMC/MS), samt USB minnepinne. Dette kan være veldig nyttig hvis du har tatt en rekke bilder og ønsker å vise dem på en større skjerm. Media:Link 10200 gir deg for øvrig også muligheten til å vise alt på en vanlig TV via AV.

Ekstrafunksjoner

En kjekk funksjon, i tillegg til å kunne kjøre film og musikk, er muligheten til å vise bilder med automatisk bytting med jevne intervaller. Dermed har du i prinsippet fått deg en digital fotoramme som kan gjøre nytte for seg selv når den ikke er i ordinært bruk. Sett den opp på hyllen, plug i strømadapteret (hvis du ønsker at den skal holde på lenger enn 2,5 time), sett i minnekort/minnepinne/cd/dvd og naviger deg fram til bildene.

Dette er faktisk en kjekk funksjon, og i og med at Media:Link 10200 er relativt anonym i designet vil sannynligvis ikke rammen skille seg mye ut i forhold til resten av rommet. Du kan også selvsagt bytte mellom bildene med den medfølgende fjernkontrollen.

Ytelse
En nøkkelfunksjon for en avspiller som Media:Link 10200 er at den skal være portabel, og med sin A4-størrelse (31,7 x 21,4 x 3,3 cm) og vekt på 1,2 kg kan den enkelt pakkes ned og fraktes med. Med portabilitet fordrer det imidlertid også at den kan benyttes på farten, og dermen at batterikapasiteten bør være relativt høy. Denne avspilleren holder etter min erfaring ca 2 - 2,5 time (som stemmer med tallene som informeres av Jensen Scandinavia). Dette holder til en lengre film, men ikke så mye mer (ikke Ringenes Herre). Dermed bør ikke reisen ta for lang tid, eller så holder det med én film av gangen for deg.

I tillegg kan du bruke avspilleren til både musikk og bilder. Det er vel og bra med musikkfunksjonalitet, men som en portabel avspiller ville vi sannsynligvis heller ha foretrukket en mindre musikkavspiller da størrelsen gjør den litt for tungvint. Som bildeviser kommer nok avspilleren mer til sin rett, og kan være et nyttig tilskudd til å vise fram de nyeste bildene både hjemme og på ferie.

Høytalerene er helt greie, men ikke forvent deg noe annet enn diskant selv om den har Dolby digital (AC-3) dekoder innebygd. Da er det bedre å bruke høretelefoner. Her kommer lyden mer til sin rett, men vi kunne gjerne sett at lyden kunne vært et hakk kraftigere. Når volumet er på topp kunne vi fortsatt ha hevet det noen hakk for å få det helt perfekt.

Noen irriterenede momenter med avspilleren var den ikke kunne gjenkjenne minnekort eller minnepinne (USB-disken) hvis en cd- eller dvd-plate var innsatt. Dermed må man alltid ta ut cd-dvd-platene før man kan kjøre noe annet. I tillegg stopper avspilleren hvis du trekker ut eller setter inn strømadapteret. Heldigvis fortsetter dvd-spilleren der den stoppet, men alt fra minnepinne og minnekort starter fra begynnelsen igjen. Dette kan være svart irriterende hvis du er midt i en film du kjører fra minnepinnen og batteriet begynner å gå tomt.

Uansett hva du gjør, må du uansett spole fram til det punktet filmen ble avbrutt. Ser du film på dvd-spilleren blir filmen avbrutt i noen sekunder mens avspilleren starter om igjen (det virker faktisk som om den restarter hver gang strømtilførselen settes inn eller tas ut), men filmen opptas igjen automatisk der den ble avbrutt.

Vi ble rett og slett litt skuffet over Jensen Media:Link 10200-avspilleren. Ikke på grunn av at den var direkte dårlig, men at den ikke har tatt godt nok hensyn til de som faktisk skal bruke avspilleren. Vi opplevde gjennom hele testen av brukervennligheten var en mangelvare i alt fra menyer til navigering av filsystem, til å kunne lokalisere flere kilder for avspilling.

Spilleren har imidlertid et stort potensiale i og med at den legger opp til å kunne ta i bruk en rekke formater. Den har også en god skjerm og helt grei lyd. Er det film du ønsker å se er dette en god avspiller. Likevel var det nok irritasjonsmomenter til at vi hadde tenkt oss om to ganger før vi hadde valgt denne modellen.

I en fremtidig modell ville jeg imidlertid likt å se en filmeny med høyere oppløsning og lengre filnavn, strømtilførsel som kan settes inn/tas ut uten at avspilleren reagerer, gjenkjenning av flere kilder for avspilling, samt en mer tilgjengelig mulighet for å sette inn cd/dvd-plater.
Leif Daland
(lhdala00)

Er en liker-å-vite-litt-om-det-meste-type som også elsker å kaste seg over nye løsinger som kan gjøre vår IT-hverdag lettere og mer produktiv. GTD (Getting Things Done) står mao sentralt. Er også å finne på sin private blogg, http://www.leif-daland.com/blogg.Grad: ITpro
TechPoeng:15895
ProPoeng:5

Artikkelen er i sin helhet hentet fra: https://www.itpro.no


Mer info: https://www.itpro.no

Tilbake til forsiden | Elektronikk

Kommentarer til saken:

Ingen har kommentert denne saken

Har du en kommentar?

Navn:
Tittel:
Kommentar:
Bilde:
Gjenta bokstavene i bildet:
RSS Siste nytt
• Opel Vectra
• Misubishi Space Star
• Chevrolet
• Ford Focus
• Toyota Avensis 2010 modell
• Dataer Under 4,300 kroner
• Kurt Davis
• Storhamar vålerenga
• Storhamar vs Sparta
• Skellefteå vs storhamar
• Frisk Asker vs Storhamar
• AIK vs SIL
• AIK vs SIL
• Storhamar vs skellefteå
• Manglerud star vs storhamar
• VIF VS SiL
• StorHamar vs OCELÁŘI TŘINEC
• Sparta mot Frisk Asker
• Ishocky sesongen er igang
• JUDO
• Utenlandske rytmer,dans og sang gir nytt liv
• Er 3.14 et bevis på illuminati?
Andre nyheter
Annonser

Copyright © www.nettavis.net | Løsningen er utviklet av XOIP Communications | Hostet av www.romerike.com
Ansvarlig redaktør: Ragnvald Holst-Larsen | Journalist: Stig Øien | Mediaelever ved Eidsvoll VGS bidrar med artikler.

Vil du annonsere på nettavis.net?