Nettavis.net Bli med å skape Norges største nettavis for ungdom.

Søk i artikler
Søk i artikler:
Google-søk:
Nyheter
Forside
Film / Musikk
5 på gata
Data
Elektronikk
Helse
Humor
Hvor og når
Innenriks
Kommentar
Konspirasjonsteorier
Leserinnlegg
Reportasje
Sport
Ukas hjemmeside
Ukas portrett
Utenriks
Eksterne linker
Romerike Internett
Tips oss!
Send en e-post til tips@nettavis.net eller ring 95751335.
MMS

Ditt bilde her? Lag en ny MMS-melding og legg ved et bilde. Bruk kodeordene mn nn og send meldingen til 2065. Bildet kommer opp når administrator godkjenner bildet.
Pris: 5,-.

Tjenesten er levert av Monsternett.


Overvektig ?

UNG.NO: Hva er normalt? Veldig mange stiller spørsmål til oss om dette, både gutter og jenter. Mange føler seg tjukke, er redde for å legge på seg og føler at dette også påvirker selvtilliten og noen ganger forholdet til andre. Noen føler også at de er for tynne og vil gjøre noe med det. Helsesøster gir deg råd.

2010-02-03 20:41:56 | Skrevet av Eivind Injer | © Nettavis.net

Regelmessig trening og sundt kosthold og regelmessige måltider gir en mer positiv kroppsopplevelse. Det viktige er trivsel og det å være glad i seg selv. –Da vil også andre like deg.ung.no - offentlig og kvalitetssikret
Minst mulig er ikke best mulig
Man kan godt være bedre ’polstret’ enn reklamemodellene uten å være overvektig. Mange ungdom tror at de er overvektige uten at de nødvendigvis er det. Faktisk skal man ha litt fett på kroppen: 10-18 prosent av en manns kroppsvekt skal helst være fett, mens 18-25 prosent av en kvinnes kroppsvekt bør være fett. Kroppen har bruk for det. For damer er det spesielt viktig å ha noe fett tilgjengelig for produksjonen av det kvinnelige kjønnshormonet østrogen som gjør at jenter blir damer og at eggløsning holdes i gang og at de etter hvert kan bli gravide. Fettet på kroppen er også et energilager og det gir oss isolasjon så vi ikke så lett fryser.

”Passe vekt”
Hva som er passe vekt for den enkelte, er litt vanskelig å si eksakt. Det er mye som spiller inn, slik som hvor kraftig benbygning man har og hvor veltrent man er og hvor mye muskler man har. I tillegg har vi med oss en arvelig faktor for hvordan vi blir og hvordan muskler og fettfordelingen på kroppen i noen grad blir. Noen jenter kan for eksempel være veldig smale over skuldrene og ha brede hofter og stor rumpe, og noen gutter kan være veldig brede over skuldrene mens andre har kraftigere ben for eksempel.

Eksempel på spørsmål:

Hei. Jeg er en 15 år gammel jente på 1.78 høy og veger 61 kg. veger jeg for mye eller for lite? Mange mener at jeg er spinkel, men jeg mener det helt det motsatte.
(jeg unngår messt mulig sukker, og trener så ofte som jeg vil!) Hilsen jente.

Hei! Som ferdig utvokst og voksen vil normalområdet for vekt i forhold til din høyde være 63-79kg. (BMI mellom 20 og 25). Vekten din nå er litt lavere, men siden du fortsatt er i vekst antagelig, er det greit. De rundt deg har nok rett i at du er slank. Jeg vil ikke anbefale deg at du går noe ned i vekt, men du trenger heller ikke stresse med at du MÅ opp i vekt.

Vennlig hilsen helsesøster


hei!Har et spørsmål. jeg er 15 år, 1.73 høy og veier 57 kg. Er det normalvekt? må vite om jeg er passe! for jeg føler meg ganske tynn... Hilsen gutt.

Hei!Du er slank, men absolutt innenfor normalen.

Vennlig hilsen helsesøster

Fakta fra Shdir :
Nyere data tyder på at det er noen få flere prosent overvektige blant jenter og gutter i alderen 13 til 18 år. Men det er mange flere undervektige i denne aldersgruppen, spesielt blant jenter. Selv om de fleste ungdommer i denne aldersgruppen er normal- eller undervektige, ønsker mange jenter å slanke seg.

Hvorfor tror du det er sånn?


Fakta: Muskler veier mer enn fett
Aktive idrettsutøvere eller andre som trener en del, vil ha en høyere normalvekt enn en som ikke har trent og fått så mye muskler, fordi muskler veier mer enn fett. Det er også forskjeller på hvordan man er bygget med hensyn til muskulatur. Noen får en tyngre og grovere muskulatur enn andre i tillegg til at treningsformen man velger kan påvirke dette.

Fakta: Benbygningen veier litt forskjellig
Noen har kraftigere benbygning enn andre. Det kan man for eksempel se på at håndleddet er bredere. Noen kan man se at har bredere kjeveparti, bredere hender og føtter osv, men det kan være litt vanskelig å vurdere selv om man har en kraftig eller spinkel benbygning. Generelt har menn høyere og kraftigere skjelett enn kvinner. En som har samme høyde og er kraftigere bygd enn en annen, vil naturlig kunne veie et par kilo mer.
Hvorfor føler man seg litt misfornøyd?
Når kroppen i puberteten forandrer seg fra barn til voksen, er det mange som føler at det er litt vanskelig å venne seg til denne ”nye kroppen”. At jentekroppen plutselig skal ha andre former, med bryster, mer fett på rumpe, lår og mage er en liten overgang. Samtidig med at ens egen kropp driver og bygger seg ut, blir man stadig utsatt for bilder av supertynne modeller og stjerner som man sammenligner seg med. Det man ser i speilbildet ligner ikke lenger på den man lenge har vært, og det ligner heller ikke helt på bildene av supermodeller. Man titter på venninnene rundt seg og ser at de også har forandret seg og man sammenligner og lurer på om man er like flott som de andre, men man føler seg ofte litt usikker. Hva skal man tenke….. Man må prøve å trives med den kroppen man har, kjenne at den ”virker” som den skal og prøve å ikke hele tiden ønske at det var litt annerledes. –Og så er det er viktig å være klar over at mange av supermodellene er undervektige og har spisevegring.

Hvis kroppen i puberteten blir lang og ”hengslete” slik det ofte er for guttene når de har en stor vekstspurt, kan man føle seg ganske tynn og lite muskuløs. Musklene kommer etter hvert når kroppen har stabilisert seg i lengdeveksten. Noen jenter føler også at de er veldig tynne i denne vokseperioden, og det kan også oppleves litt vanskelig når venninnene får mer dameformer. Gi det litt tid, så finner kroppen ”sin” nye form og så kan du bli kjent med og glad i den slik den er.

Bruk tid til venne deg til din ”nye” kropp. Vær litt snill med den, se deg i speilet og fortell deg selv hvor flott kropp du har. Rett ryggen og vis at du er stolt av den du er! Det gjør godt og gir deg bedre selvfølelse.
Føler seg tjukk men er det ikke?
Hvis man føler seg tjukk eller ikke er så fornøyd med seg selv, kan det hende det å prate med noen om det kan være en ide, slik at man finner ut hva man kan gjøre annerledes. Kanskje kan man gjøre ting som gjør at man føler seg mer tilfreds; som å trene regelmessig med noe man syns er gøy. Kanskje kan man hygge seg å ha det gøy med venner og prøve å vise frem hvem man ER mer enn hvordan man TAR SEG UT. Alt føles bedre når man har det gøy og er i godt humør.
Kanskje handler det om å se på seg selv med litt nye og mer positive øyne og lære seg å sette pris på seg selv slik man er. Det å bli glad i egen kropp, og få et godt forhold til den er viktig for selvbilde, trivsel og psykisk helse, forhold til andre og ikke minst for godt seksualliv. Trives man med kroppen sin vil man føle seg bedre i alle sammenhenger, og fremstå for både seg selv og andre som stoltere, tryggere og mer tilfreds.

Tanketips 1: Hvem liker du egentlig best av vennene dine? Den tynneste eller den som er greiest?

Tanketips 2: Hvor mye tid er det verdt å bruke på å være så selvkritisk?

Hvordan finne ut om man har en passe vekt?
Selv om det er store variasjoner over hva som er normalvekt, finnes det noen metoder for å beregne om man ligger sånn omtrent i forhold til gjennomsnittlig vekt for en med sin alder og høyde.

Det finnes mange ulike metoder for måling av kroppsstørrelse og kroppsfett, og alle metodene har sine begrensninger. Kroppsmasseindeks (KMI = BMI = Body Mass Index; kg/m2), er det mest brukte målet for inndeling av kroppsvekt i forhold til helse eller risiko for å utvikle sykdom.

Kroppsmasseindeks <18.5 defineres som undervekt,
mens normalområdet er satt til 18.5-24.9.
Kroppsmasseindeks > 25 er overvekt, med økt risiko for sykelighet,
og kroppsmasseindeks >30.0 karakteriseres som fedme

Normalområdet gjelder for både kvinner og menn, men menn vil kunne ligge litt høyere enn kvinner (inntil en BMI-enhet høyere). Med andre ord vil det være naturlig at en mann veier litt mer enn en kvinne selv om de har samme høyde.

Disse ovenfor definerte normalområdene gjelder for voksne, mens barn og ungdom vil ligge litt lavere i normal BMI.

Normalområdet for BMI for ungdom vil da være omtrent slik:

13-14år: ca.16-23
15år: ca.16,5-23,5
16år:ca.17-24
17år: ca.17,5-24,5
18år: ca. 18,5-25
(I ungdomstiden vil jenter kunne ligge litt høyere i BMI enn gutter)

Andre faktorer spiller også inn
Disse tallene vil også påvirkes av benbygning, treningsnivå og hvor langt man har kommet i pubertet, så derfor blir de bare å se på som veiledende. Hvis man ønsker en mer nøyaktig vurdering av om man er overvektig eller undervektig når man er i ungdomsalderen, bør man snakke med fagpersonell som lege, helsesøster eller ernæringsfysiolog.

Negativt med BMI
En alvorlig svakhet ved kroppsmasseindeks er at den ikke skiller mellom fett- og muskelmasse. Det er for eksempel viktigere å se helheten enn å tenke kun på tallene vekt og høyde. Som vi har skrevet her veier fett mindre enn muskler. Ha dette i tankene om du legger inn dine tall i beregningene.

Det finnes det andre måleverdier som bør ses sammen med BMI hvis man ønsker en vurdering av om man har en overvekt man bør gjøre noe med:
En av dem er bukfedme:
Undersøkelser har vist at bukfedme, det vil si oppsamling av fett rundt livet eller midjen, er helseskadelig på samme måte som høy KVI. I følge verdens helseorganisasjon bør livvidden (omkretsen rundt livet) ikke overstige 102 cm hos menn eller 88 cm hos kvinner.
I tillegg finnes en målemetode som kalles liv-hofte-ratio:
Liv-hofte-ratio= livvidde / hoftevidde.
Høye verdier tyder på bukfedme og utgjør en helserisiko:
• Verdier over 1,00 hos menn = bukfedme
• Verdier over 0,85 hos kvinner = bukfedme
Fysisk form viktigere enn BMI-verdi
Husk at å være i god fysisk form er viktigst, så man trenger ikke ha så stort fokus på om man har en BMI nøyaktig innenfor normalområdet. En BMI er bare veiledende, og en gjennomsnittsstandard for en stor befolkning (satt av WHO), og kan ikke passe helt til alle

Fysisk form er noe man ganske enkelt kan gjøre noe med. Trening er viktig for helsen hele livet. Er man i regelmessig fysisk aktivitet vil det gjøre en både frisk, og i godt humør. I tillegg vil man bli mer glad i seg selv.

Hvordan man er skapt er noe man heller bør innfinne seg med enn å bruke mye krefter og tanker på å forsøke å endre på.

Konsekvenser av overvekt og undervekt
Sterk overvekt kan slite mye på en kropp. Man er mer utsatt for en lang rekke sykdommer som for eksempel hjerte- og karsykdommer, diabetes, muskel- og skjelettplager, noen kreftformer og psykososiale plager. I tillegg kan det gå ut over selvbildet og det sosiale livet.

Har man for lav vekt kan dette få konsekvenser:
Dårlig konsentrasjon, slapp og uopplagt, liten tålmodighet, mer ustabilt humør, mindre fysisk utholdenhet, vekttap, tap av menstruasjon for jenter, dårligere hud og hår. Men underernæring kan også føre til mer alvorlige sykdommer. Det å spise veldig lite, og kanskje særlig om man har dårlig selvtillitt eller andre psykososiale plager, øker faren for å utvikle en spiseforstyrrelse. Hvis man slanker seg og blir undervektig i puberteten, vil kroppen produsere mer fettceller og det blir da lettere å legge på seg senere. Overvekt kan også være et resultat av en spiseforstyrrelse som overspising eller bulimi.

Behandling
Hvis man er veldig overvektig eller er undervektig, og ikke greier å gjøre noe med det selv, bør man prate med lege om det.

Barn og ungdom i alderen 10-19 år med fedme (BMI over 30) kan få tilbud om oppfølging av lege, ernæringsfysiolog og evt. psykolog. Fastlegen kan henvise til spesialisthelsetjenesten.
Ved oppfølging av fedme hos barn og ungdom tyder resultater fra mange studier på at foreldre må være aktive i behandlingen. Det bør fokuseres på moderate endringer i kosthold og fysisk aktivitet og ikke dramatiske slankekurer. Det er viktig med langvarig oppfølging.

Undervekt og vekttap bør også tas opp med fastlegen og han/hun kan følge det opp eller henvise til spesialist.
Kaloribehov
Hvor mye kalorier man normalt trenger om dagen, vil variere en del. Det påvirkes av kjønn, aktivitetsnivå, og energiomsetning/forbrenning påvirket av arv eller andre faktorer spiller inn. Man kan regne med at en inaktiv kvinne har ett daglig energiforbruk på omtrent 9000 kJ (2200 kcal) og en inaktiv mann omtrent 12000 kJ (2800 kcal) pr dag Energibehovet øker ved økt fysisk aktivitet. Hvis man spiser sunn mat, kan man spise ganske godt og 4-5 måltider for å komme opp i vanlig kalorimengde.

Små endringer i inntak – fører til endringer i vekt
Det er ikke store forandringer som skal til for at kroppsvekten øker eller minsker med ett kilo i løpet av ett år. Dersom energiinntaket overstiger det daglige energiforbruket med 80 kJ (20 kcal) vil dette kunne føre til at kroppsvekten øker med ett kilo i løpet av ett år. En energimengde på 80 kJ per dag tilsvarer omtrent 2 g fett eller 5 g sukker per dag. Å gå i 4-5 minutter vil forbruke 80 kJ.

Legg om vanene
For å få til en liten endring handler det om å legge om vanene sine. Bedre trivsel og selvfølelse og stabilisering av en passe vekt kan man få til ved å øke aktivitetsnivået litt og få bedre måltidsvaner.

Lurt å vite:
Det tar oss to uker å få til en kortsiktig endring, men tre måneder å få oss til å godta og venne oss til endringer. Tenk på dette når du starter med trening eller når du legger om kostholdet ditt. (lenke til artikkel om treningstips eller lignende – har en fra SHDIR)

Vær glad i deg selv
Regelmessig trening og sundt kosthold og regelmessige måltider gir en mer positiv kroppsopplevelse. Det viktige er trivsel og det å være glad i seg selv. –Da vil også andre like deg. Det beste du kan gjøre for deg selv å andre er å gi positive meldinger om det du faktisk setter pris på og er fornøyd med. –Se på deg selv med litt nye og positive øyne, ta en sykkeltur og nyt livet, så kan BMI og kalorier bare glemmes.


Spørsmål og svar
Jeg trener ca tre ganger i uken, men enda føler jeg at magen...
Hei! Rådene vil jo være litt forskjellige om du veier 60 eller 70 kg. Legger ved en sak om vekt så kan du selv lese den og få mer klarhet om vekten din er innenfor det normale eller litt høy. Jeg...

Moren min sier at jeg er Feit og er bekymret.
Hei! Du er IKKE feit!! Du er godt innenfor normalområdet for vekt i forhold til høyde, og det er ingen grunn til å slanke seg. Jeg syns ikke det er bra at moren din sier slik hun gjør og jeg skjø...

Jeg har en del problemer. Jeg har strekkmerker litt rund...
Hei Strekkmerker (striae distensae) er skader i det som kalles for lærhuden. Disse merkene kommer av at huden blir strukket (derav navnet) og er vanlig i puberteten når man vokser raskt, ved betydeli...

Hva skal jeg gjøre for å gå ned?
Hei! Vekten din ligger litt høyt i forhold til alder og høyde, men jeg syns ikke det er grunn til noen stor fortvilelse. Dette kan du få tatt litt tak i uten at det er snakk om noen stor slankekur...

Er jeg feit eller ?
Hei! Du er ikke feit! Du har en vekt som ligger høyt i normalområdet. Om det er nødvendig for deg å slanke deg noe, kommer bl.a. an på om du er veltrent. Kanskje du kunne prate litt med helses...

Jeg er er 13 år,veier 65 kg,og er 167 cm. høy.. er jeg feit...
HeiDu er ikke \"feit\".  Vekten din er innenfor normalområdet for din alder og høyde, men litt høyt i dette.  Du kan forsøke å være bevisst på at vekten ikke skal øke, men holde seg stabil.&nb...

Jeg er en jente på 15 år. Har hele livet mitt vært tynn og a...
Hei! Du er flott som du er og jeg blir egentlig litt irritert på alle de rundt deg som sier at du bør spise mer. Det er IKKE hyggelig for deg å høre hvor tynn du er og at du er tynn som en strek. ...

hei jeg er ei jenta på 13 år. veier 62kg er 157cm høy, o...
  Hei jente 13 år.   Det er ikke noe å lurt å slanke seg på egenhånd når du er 13 år. Snakk med moren din om dette og si du gjerne vil legge om rutiner ved å  spise sunnere og v...

Hva er idealvekten?
HeiVekten kan variere endel og jenter med en høyde på 168 cm, kan veie alt fra ca 48 til 66 kg.Vennlig hilsen helsesøster...

Jeg er 13 år, 171 cm, og veier rundt 50-51 kg. Er vekta norm...
HeiDu er veldig slank og det gjør ingen ting om du legger på deg noen kilo. Din vekt er i den nedre delen av normalområdet. Den er innenfor \"normalen\".Les gjerne også vedlagte artikler.Vennlig hilsen ...


Hva er det mest normale du veier når du er 14 år?
HeiVekten kommer veldig an på høyden.  Vekten din er ganske lav i forhold til høyden din, og det kan nok være en sammenheng mellom dette og det at du ikke har fått mensen ennå.  Du er nok i ...

Jeg får sinnsykt vondt vær dag når jeg har mensen.. er det n...
Hei! Det er mange som plages ganske mye av sterke mens-smerter. Det er medisiner som kan hjelpe litt, og du har kanskje forsøkt noe allerede. Ibux eller Ledox er tabletter som du får kjøpt uten r...

Hva burde jeg gjøre for å få ham til å bli interessert?
Hei! Takk for hyggelig tilbakemelding. 1. Jeg syns det viktigste av alt at du er så naturlig og \"deg selv\" som mulig når du er med ham. Det er jo et godt utgangspunkt at dere spiller i samme b...

jeg er ei jente på 13 år og lurer på hva man burde veie når ...
  Heisann!   Det er store variasjoner på hva jenter på din alder veier. Dette kommer an på hvor langt en er kommet i pubertetsutviklingen, hvor godt en er trent( muskler veier mer enn fet...

Er 168 cm høy og veier 53 kilo. Er dette passe?
HeiMed en høyde på 168 cm er 53 kilo såvidt under gjennomsnittsvekten og dette høres veldig passe ut.Les gjerne vedlagt artikkel.Vennlig hilsen helsesøster...

Jeg er 1.70 høy (kansje litt over 1.70). hvor mye bø...
Hei! Et sted mellom 50 og 65 kg er det vanlige å veie når man har din alder og høyde. Du kan lese mer om dette i artikkelen under. Vennlig hilsen helsesøster...

Hei, jeg er en jente på 14 år. I vår begynte jeg å trene gan...
HeiJeg kan forstå din mors bekymring.  Når du har gått så mye ned og du nå har mistet mensen, så er det et klart signal fra kroppen på at det har blitt for mye.  Mensen vil komme tilbake, me...

jeg er en gutt på 14 år som veier 70 kilo, og er 172 cm høy....
Hei! Du ligger helt i øvre grense for normalområdet; vekt i forhold til høyde og alder. Ting som spiller inne er hvor langt du har kommet i pubertet og muskelutvikling, og hvor veltrent du er. Er...

Jeg trenger serriøs hjelp! Jeg er 13 år og veier 67 kilo
HeiHva som er passe vekt avhenger jo i stor grad av høyde, så jeg kan ikke si deg om vekten din er passe, siden jeg ikke vet noe om høyden din.  Du kan evt. selv lese om hva som er vanlig vekt i ...

Hvordan regner jeg ut BMI?
Hei   Verdens helseorganisasjon opererer med et regnestykke der du kan vurdere din vekt i forhold til høyden din. Dette kaller de en vektindeks(BMI). Dette er det beste målet vi har i dag ...


Se flere


Av Anne Holter Bentzrød

Tilleggskommentarer fra brukere
Her kan du kommentere artikkelen.


andreas
01/02/2010 - 19:10hei jeg er 152 høy og veier 55 kilo er det for mye?17/01/2010 - 21:29Jeg er en jente som er 16 år, og er 1.70 cm høy og veier ca 63 kilo... er det for mye ?????15/12/2009 - 19:23Jeg er 160cm og veier 47kg.XXX
14/12/2009 - 01:11Hei, jeg er ei jente på 14 år som er ca 1.67 høy, men veier dessverre hele 69-70 kg!!! Jeg er overvektig, men mest rundt rumpa og hoftene. Jeg har et konstant søtsug, og aner ikke hva jeg skal gjøre. Hjelp!12/10/2009 - 00:41jeg e ei jente på snart 17år å har aldri hatt mensen .. har Anorexsia men er på bedringens vei kan man si har vert tvangsinnlagt for hadde bare en uke i gjen å leve.. men e nå kommet meg litt nå ja.. men har liksom ikke hatt mensen å det e jeg vedli bekymret for spise jo å alt nå.. men kommer jeg aldri til å få det heller.. hva skal jeg gjøre.. de e redd jeg kan få bensjørhet, e det sant ? hva går det ut på egentlig ? HJELP !! (red: du kan stille spørsmål og få svar på klara-klok.no)02/10/2009 - 22:22Jente. 14. 165,5. 89,9 kg.. jeg er så feit! kan du gi meg et tips :)?hjelper
23/07/2009 - 17:03hei
jenter som gruer seg til sommer ferien at de skal være slanke men dere om er slanke er ikke så likefine som de som er litt tykker og har former.
jeg har opplevd noen lange 9 år med jenter som ikke tør og spise eller drikke de to måndene før sommer ferien.
tipse er og:
spis sunt og ikke tenk på de andre tenk på dere selv gi en litten inspurt på deg selv.
ikke tenk på hvordan andre ser ut du er like pen som alle de andre derfor er ingen like heller.
så tenk på deg selv og bruk alle klærene du vil uanset om magen eller rompa hviser bare bruk akurat det du vil til skolen begyner og lev det live du haR LYST TIL UTEN OG TENKE PÅ FEIT HETT OG ALT DET TENKK BARE PÅ DET live du har lyst til og leve da er det su som er vinneren av heller værdenJM
06/06/2009 - 14:00oii...jeg er 175 og er 15 år..er jeg for høy eller noe?26/05/2009 - 10:45Hei! jeg er en 13 år gammel jente som gjerne vil fortelle litt om å være \"tykk\".
Jeg har alltid vært oververktig, helt siden jeg var en liten unge.Jeg har aldri strevet sånn sett med det.
Før ifjor.
Jeg fant plutselig ut at nå måtte jeg se å få slanket meg!
Så jeg satte i gang med har trening.Spiste så lite så mulig.
Gjorde alt for å nå målet mitt.Men nei, istedenfor å bli slank og \"vakker\" endte jeg opp med å bli trett,Aggresiv,sulten,utmattet,uopplagt osv osv.
Heldigvis ga jeg opp dette tullet og fant ut at jeg skulle begynne neste år med slanking.
dagene gikk,ukene løp,månendene spurtet.
Da jeg enda en gang satt hjemme og fant ut:
Nei,pigede, jeg skal bli tynn!
Så begynte helvete igjen.
Utmattelse,sult,slakkhet,tretthet osv.
Etter noen uker med dette tullet, sto jeg foran speilet uten klær,og tittet på meg selv.
Hva var egentlig galt med dette her?
Dette HER er meg.
Og hvorfor skulle JEG endre MEG?
Hvordan jeg ser ut betyr ingenting.
Det er hvordan jeg er.
Jeg har oppført meg helt forferdelig!
Nå må jeg slutte!
Det har gått alt for langt!!!

Og heldigvis gjorde jeg det.
Jeg er mye mer fornøyd med kroppen min,uten det presset med slanking.
Jeg ville bare si at selv om DU syns at DU ser helt forferdelig.
Er det ikke sant.

Alle er forskjellige på vær sin måte.
Det betyr ikke hvordan en ser ut men hvordan en er.
Det er det som gjør en spesiell;)
Bea
26/04/2009 - 18:09Hei, jeg er en jente som akkurat har fylt 13 år. Jg er ca 1.63 høy og veier 51 kg, er ikke noe tjukk i det hele tatt, men synes likevell vekten er høy.
Er det normalt blandt 13-åringer?. Selv kjenner jg slanke jenter som veier mer enn meg. (red: du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)en jente
16/04/2009 - 23:30Hei. Jeg har hørt at man skal veie de \"to bakerste\" tallene i høyden din ca !! er det sant ?Jente
14/04/2009 - 19:18Hei. Jeg har hørt at for å vite om man har normal vekt tar mann høyden minus 110 så får man ca normal vekt. Hvis du er da 170 blir normal vekten 60. Er dette sant?
Åsså lurer jeg på en ting til. Jeg tror jeg har en bra vekt, det er ikke det, men det ar det atjeg liksom har alt forran. Har sånn oppblåst mage sånn som vi hadde som unger (bare ikke fult så gigantisk). Er det fett eller er det bare sånn min kropp er eller HVA?!En jente:)
08/04/2009 - 15:29Hei:) Jeg fant denne lure nettsiden for dere som syntest det er vanskelig å måle BMIen:)


http://www.astrazeneca.no/sykdommer/angin- a_pectoris/bmi.php?height=&weight=MRH
28/03/2009 - 11:15Hei.
jeg er jente på 13 snart 14!
je veier 83 kg og er ca.165cm høy!
jeg r for sjukk ike sant!!
og hva skal jeg gjøre for og bli tynnere!!!?En jente:)
17/03/2009 - 11:31Hei:) Jeg er 12år (snart 13) og føler meg veldig liten og overvektig... Jeg er ca 148cm høy og veier ca 52kilo... Har kommet ganske langt i puberteten... Er dette unormalt?Til gutt under
27/02/2009 - 16:06Din BMI er på 23,23 , det er normalvektig. :-)27/02/2009 - 15:26Hei! Jeg er en gutt på 13, jeg er ca 166 cm høy og veier rundt 64 kg..

Hva er normalt, og hva er min BMI(?) ?jente
10/02/2009 - 20:36Hei . Jeg er ei jente på 12 snart 13 år , ca 1.70 høy, og veier 58 kilo . Er jeg for tykk ?
Og i så fall , hva kan jeg gjøre for å gå raskest mulig ned i vekt ?
Hilsen meg .gutt92
11/01/2009 - 23:55jeg er 16 år gammel og veier 54 kg og er 174 cm høy. Jeg trener fotball tre ganger i uka og spiser mye. men likevel veier jeg bare 54 kg. Er det for lite ? (red: du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)hjelp
05/01/2009 - 10:29hei! jeg er en jente som blir 15 og trener for lite (skal sjerpe meg) og spiser lite så jeg er 1,68 m høy og veier 54kg... er det for mye eller skal jeg holde meg slik?:)
04/01/2009 - 23:23Hei!

Jeg er en gutt på 16 år, og er 185 cm høy og veier 80 kilo..
Trener alternativt hver dag (fotball) og midjen min rundt brystet er 100 cm.

Føler meg feit... :(
(red: Du kan skrive inn til ung.no/oss og få svar)19/12/2008 - 13:28Hei jeg er en gutt på 12, er 163 cm høy og veier 53 kg eg trener mye (eg trener friidret. Jeg er faktisk et av de 10 raskeste i norge for alderen)og lurer på om eg veier for mye.
En kompis i klassen er 165 cm høy og veier 60 kg.Han løfter mye vekter. Er det bra for han?Normal?
17/12/2008 - 21:50hvordan finner man ut BMI?
jeg veier 65 og er 1.64 høy11/12/2008 - 22:54Jeg er en jente på 14 år som er 167 cm høy og veier 81 kg :S har ikke spesielt store pupper, men tjukk beinbygning :S dette er flaut, har noen noen tips til meg vordan jeg kan gå ned i vekt?11/12/2008 - 22:43jeg er en jente som er ca 164-167 cm høy hva er normal grensa i vekt når du er så høy?meg....
24/11/2008 - 18:28jeg blir så utrolig irritert på meg selv!!!! Før veide jeg kjempe lite, og da synetes jeg var feit! SÅ jeg sluttet og spise, for å gå ned, men da jeg begynte å spise igjen endte det bare med at jeg gikk opp de 6 kiloene som jeg fortsatt har i dag... :@ vær fornøyd med deg selv!!!!!Silje
22/10/2008 - 13:30Hei!

Jeg er nå 20år, 1.60cm høy og veier 70 kilo. Jeg synes dette er for mye og vet jeg er overvektig. Jeg har spurt helsesøster om råd, men alt jeg fikk hos henne var brosjyrer om kost og hvordan man skulle trene. Det er egentlig ikke der problemet ligger. Problemet er jo at jeg ikke eie motivasjon, og skal man trene og gå ned i vekt alene, så blir det kjempe slitsomt og kunne klare å holde motivasjonen oppe:(
Det finnes heller ikke noen slags aktiviteter for meg her jeg bor, så eneste utvei er å gå ute(ikke at det ikke er sunt) men det er så kjedelig alene! Er det noen som har ett godt råd??
p.s
20/10/2008 - 18:50hei ... jeg er 14 år og jeg lurer på om jeg veier litt for mye. jeg er ca 175cm og veier 60-61 kilo... det er ikke så mye, men vil bli tynn så da er det litt mye. har ganske tung beinbyggning.Andreas
06/08/2008 - 12:47Hei. Jeg er en gutt på snart 14 år, 1.80 cm høy, og ca 56 kg. Er jeg for tynn? Bør jeg legge på meg noen kilo?:S04/08/2008 - 22:07Hei:)
Er jeg overvektig når jeg veier 41kgnår jeg er veldig mett men ellers 39 - 40?
Jeg er veldig sprek men har store lår? Magen er tynn men ryggen er litt bred. Dogribuksene som henger på butikken passer ikke rundt lårene er de for store da? Og er jeg overvektig eller passe eller for lett?Stine95
02/08/2008 - 14:23Jeg er en jente på 13 år. Jeg veier nå 60,5 kg og er 167 cm høy. Hva er min BMI ? Veier jeg mye forhold til høyden min? Jeg trener 5 dager i uka med håndball og fotball. spiser 4-5 måltider hver dag og spiser meg mett.24/07/2008 - 16:53man kan sjekke bmi på dinside.no under helsej14
24/07/2008 - 01:04hei. er ei jente på 14 år som har slitt mye med spiseforstyrrelser og sklikt noen år... å etter å hatt det er jeg utruli usikker på kroppen min (om jeg er feit og overvektig osv...) så jeg hadde virkelig sotte pris på om dere kunne si om jeg var overvektig eller feit når jeg veger 56kg og er 1,73cm høy ? alle vennene mine sier jeg er veldig tynn osv.. men jeg greier ikke å høre på dem.. jeg tror de bare sier at jeg er tynn og fin, fordi de vil vere snille med meg siden jeg har slitt så mye me anorexia i noen år.. jeg er en jente med en god del kvinnelige former... jeg HATER spesielt hoftene mine og kunne gjort nesten hva som helst for å bli kvitt dem .. men vet ikke hvordan .. vet dere hvordan jeg på noen måte kunne fått vekk hoftene mine ved hjelp av trening eller noe slikt??
hadde virkelig håpet at dere kunne svart meg!
hilsen fortvilt jente!

ps, dere har hjelpt meg mye med forskellige artikler og slikt på denne siden og takker for det. :) (red: du kan få svar på dine spørsmål på ung.no/oss)*-_(=\'.\'=)_-*
23/07/2008 - 17:58hei. jeg er ei jente på 14 år og er 1.59cm høy,men er 57 kilo.. Er jeg Tynn - Normal eller Tjukk??!


(har ikke vært med på no idrett siden jeg var liten:S..er ikke lat heller/okay dah kanskje litt xD)

23/07/2008 - 12:16Hei, jg er ei jente på 14 og veier 58 kilo. Jeg er 1.60 cm høy.Jeg trener hver dag en times tid. sykler i 45 min, går flere ganger på tur om dagen, men jeg greier ikke å komme meg ned i vekt. Veier jeg for mye?. Hvis jeg gjør det, hvor mange kilo er det snakk om?charlotte
14/07/2008 - 21:43hei. jeg veier 59 kg og er 1.64
veier jeg for mye?..
14/07/2008 - 21:41Hei. Jeg er 1.53 og veier 60kg.
Veier jeg for mye?Charlotte
14/07/2008 - 21:39Hei. Jeg er 165 og veier 59.
Veier jeg for mye ?missfornøyd.
14/07/2008 - 00:28Jeg er en jente på 15 år, er 1.56 cm høy og veier 54 kg. er jeg overvektig? hva er min BMI?28/06/2008 - 19:26hei jeg er en gutt på 11 år og og veier 46 kg og er 1.32 er det normalt og veie det jeg veier for en 11 åringMia
23/06/2008 - 17:39Hei.
jeg er en jente på 17 år, og jeg har en vennine som teller calorie, og spiser veldig lite. hun er ca 157-160 lang, men hun veier bare 44kg. Hun har alltid vært veldig liten, men jeg synes hun begynner å bli alt for tynn. Jeg er veldig bekymret for min vennine, å vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Har prøvd å snakke med henne, men hun sier bare at hun trener mer nå, at det er derfor.
Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, hjelp?
(red: Du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)21/06/2008 - 17:08Du jenta som veide 52 og er 1.64cm.. vi er akkurat like. Jeg er like høy og veier det samme.. Jeg føler meg ikke tjukk og nesten alle venninnene mine sier jeg er så tynn og at jeg burde legge på meg. Så hvis jeg er tynn er nok sikkert du også det siden vi er like høy og har samme kropsvekt! :)Jinta
16/06/2008 - 15:36Hei, jeg er en jente på 13år som er 164 cm høy, og ¨veier 52 kg. Er det for mye ?? Jeg hører ofte at jeg må veie mindre, for jeg er feit. Eller at jeg må kvitte meg med rompe eller noe. Burde jeg gå ned i vekt umidelbart ?? En perosn sier til meg veldig ofte at jeg spiser kjempe mye, og det er velgi sårende for jeg vill jo gjerne være tynn.Jente15
09/06/2008 - 19:28til mart..

vist du va 18 e du undervektig!!!!
men gå inn på sol. no å ned på sida.. der kan du måle BMI med alder^^Jente15
09/06/2008 - 19:23Hei:D he lest monge av innlegga å synst de e rart at folk klaga sann over vekta si... sjølv he ej selfølgjeleg lyst til å gå ned litt.. men ej lika ikkje å snakke offentli om de.. i tilegg so he ej et veldi aktift liv og har ei tung beinbygning og en del musklar... so ej skal ikkje klage:D

men ej vil berre sei til dokke som lure at uansett korleis du ser ut.. so ekje de utasjånaden som telle:D
ej he aldri våre populær blandt gutane, men ej he monge venna, å ej trur ej he fonne mej en no:D
men ej veit ikkje om ej vil ha type... ej trur venna e best:D menmen en får sjå ka tida bringer:D

me de ej egentli ville sei va at en lur måte å tenke på om vekt å sant e rikti e å ta høgda si , f.eks. 1,70. då e allslags vekt rundt 70 bra:D

lykke til med all slanking;)mart...
05/06/2008 - 19:35jeg er ei jente som er 1.70cm høy og veier 50,5 kg er det får mye eller får lite? jeg har ikke peiling.... jeg spiller fotball og er god i idrett men jeg synes selv at jeg ser stor ut. har kraftig ben bygning også, hvorfår går ikke jeg ned i vekt?(trener 2-3 timer pr dag)anonym...
22/05/2008 - 20:30Heii...
Jeg er ei jente på 15 år er ca.170 høy og veier 76kg, er det for mye??21/05/2008 - 14:11hei, jeg er 13 år og 1.58 cm høy og veier, 55, er det normalt? Jeg føler meg tykk..:(Wannabee
20/05/2008 - 18:55Jeg er 15 år
Veier 48 kg
Er 1.65 høy
Er det for tynt eller for tykt?
Noen svar?hm?
10/05/2008 - 22:59Hei.
Jeg er 12 år og veier 73 kg og er 1,59cm og har 28,8 i BMI i følge en test.
vet dere om noe jeg kan gjør for og komme ned i vekt?ED
02/05/2008 - 18:26Hei! eg er ei jente på 16 år. eg veg 85 kilo og er 1.60 høg. eg veit at eg er tjukk for alle i familie seier det, men er litt fornøgd med meg sjølv. eg er flink til å danse, synge og er nokså mjuk. det eineste som gjør meg trist er at det er min eigen familie som mobbe meg for å væra så stor. kva skal eg gjære? svar
(red: du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)HEi
25/04/2008 - 17:18skulle ønske jeg veide like mye som deg ! er bqre 12 veier 57.224/04/2008 - 11:27heei. jeg er 15 år og er ca. 169/170, og veier 50,2.
er det normalt?Elise
09/04/2008 - 17:52Synes det er dumt at nesten alle er så opptatte av vekt. det burde ikke ha noe å si! det er den personen du er som burde være viktig. at du er en god venn og bryr deg om andre! det er så dålig gjort å gå etter utseene. det er jo ikke det som teller!! d hjelper jo ikke å ha en pen beste venn/venninne om han/hun ikke er snill eller til å stole på!Elise
09/04/2008 - 17:48Til gutt på 11 år.
du burde allikevell være stolt over den du er! for det er bare en av deg! dessuten er det det indre som teller. det blir lettere for andre og å sjønne når de blir eldre. så vær deg selv å ikke vær flau over den du er, for det har du ingen grunn til!06/04/2008 - 20:10jeg er 11 år og veier 80 kg jeg er den mest overvektigste gutten på skolen det har jeg vert hele tiden jeg har mistet alle vennene mine på grunn av en krangel det eneste jeg gjør nå er å se på de andre leke og ha det moro uten meg, noe jeg ikke trodde skulle skjekazim
04/04/2008 - 12:53veier 89 kilo er 14 1:56 høy...bare muskler bajjja G01/04/2008 - 19:09Hei..
Jeg er en jente som e 14 år ca i høyde 1.63
og veier sikkert 41 eller 43
og jeg opplevde at mange sier at jeg er tynn så jeg vil blir
litt mer opp i vekt f.eks 48 så jeg håper du kan hjelpe meg hilsen en jente som e beskymret...hei anonym
29/03/2008 - 22:56når du er så høy som du er, er det ingen problem at du veier mellom 64-70 kg...bare husk å hold dæ i god fysisk form. å husk. muskler veier mer enn fettanonym
29/03/2008 - 16:54Jeg er 18 år. er ca. 1.70 høy og veier 54 kg. Jeg synest jeg kunne veie litt mer. Ikke sant?Jente15
29/03/2008 - 00:28Hei! jeg er en jente på 15 år, ca. 1.72 høy og ca.61 kg. Burde jeg slanke meg??hallais?!
28/03/2008 - 04:13Hva skjer?? 15-16 år gamle jenter som spør om 50-60 kg er for mye? Må dere tenke dere om å ikke spørre så IDIOTISK!! Blir kvalm av små-jenter som spør om de er for tykk når de ser ut som en gren..

Jeg er ei jente på 17 år og er 1.72 cm høy og jeg veier ca. 90 kg! Stor jente hva?! Spiller håndball, går flere km hver eneste dag med og uten bikkja mi, og spiser akkurat sånn som jeg vil :-) SLUTT Å SYT SPJÆLINGER, 50-60 kg er lite for jenter som er i puberteten!

Gutter liker faktisk at du har litt kjøtt på kroppen! Mer og ta i - mer å være gla\' i.Hey!!
18/03/2008 - 19:36Petter! Jeg synest ivertfall ikke du veier for mye! jeg synest du veier akkurat passe. Bare husk å trene og vær aktiv og ikke bare sitt i ro så holder du akkurat passe vekt og når du vokser blir du selfølgeli tungre men da blir vekta stabil. Så du er IKKE for tung!!!!Petter
17/03/2008 - 18:52Hei
Jeg er en 13 år gutt. Ca.159.5 cm.
Jeg veier 56 kilo er det for mye?
Hva burde en Gutt som meg veie`?
Hvis det er for mye, kan du gi meg noen slanke tips?17/03/2008 - 00:58jeg er 13 år og veier 75kilo er det mye16/03/2008 - 22:51Hei jeg er en jente på 15 år snart 16 og jeg er 168 høy og veier 65 er jeg for tjukk? Jeg har stor mage og store bryster jeg tror det er derfor jg veier for mye er det egentelig derfor? Værsåsnill å svar meg!55
16/03/2008 - 00:43jeg er 13 år og veier 40kg og er 163cm...
er tykk da???????????lala
15/03/2008 - 22:51jeg er 16 år. 168 høy, og veier 72 kg.
jeg har kraftig beinbygging, og anske mye muskler.
er 72 kg da veldig mye?Leverposteimannen
13/03/2008 - 16:39Hvordan regner man ut bmi?...skjønner
11/03/2008 - 22:23æ æ i samme greia sjøl..æ veide 59... nå veier æ 65...
å æ har begynt å trene masse... å grunnen til at vi går opp i vekt, er fordi muskler veier mer enn fett... men om du skal se forskjell utseetnde messig.. så æ d viktig at du får i dæ nok proteiner...den syke jenta!
11/03/2008 - 22:12jeg er 14 år og jeg er 1.72cm og veide 45kilo...min så plutselig veide jeg 56kilo,men har trent enda mer da jogga hver dag ca 8km osv, men jeg ser ikke noe forskjell på med selv, kanskje litt på lårene...jeg er kjemp lei med,jeg har ikke spist mer, men mindre!hei liten
11/03/2008 - 16:20ja... du veier alt for lite.... 33 kg er like lite som en 7-8 åring veierLIten??
11/03/2008 - 13:18Jeg er en jente på 13 år, 150 cm høy, og veier 33 kg.
Er det for lite?Johanne
11/03/2008 - 09:47Jeg er 1,70 høg og veier 85 kg, men i følge BMI er jeg overvektig, og jeg vet det, men jeg ser ikke spesielt overvektig ut, ksn det ha noe med at man har karaftig beinbyggning??
BTW, ungdommer bør ikke følge bmi, man vokser og BMI stemmer ikkje på alle!meg
10/03/2008 - 21:34huff, jeg fårstår ikke hvorfor dere klager a. skal jeg si min vekt å høyde ? da tror jeg dere får sjokk ass.. jeg er 1.76 høy å veier 94 kg.. ;O er ikke det GALE så vet ikke jeg. du kan tydelig se at jeg er overvektig, jeg har liksom veldig mye fett rund magen men ikke så veldig mye på bena, men litt.. armene er ikke så tykke nede men oppe er de litt løse siden jeg har tatt av litt mye. jeg vil bare si det at til dere som vil ta av. dere tar ikke av når dere bare sitter på rumpa forran tv\'n Osv.. gå en halvtimes tur iallefall. det kan vell ikke skade å spis hver 3 time, ikke mye men det kan være 2 skiver , eller blanding o.l. ikke forvent at det skal gå alt for fort. det tar litt tid. men forbrenninga vil virke nokså fort å du vil merke resultater om ikke så alt for lenge, tro meg jeg passer så mye klær som var så stramme på meg, å det pga jeg begynnte å gå 30min tur. hver dag :)Kaja
09/03/2008 - 22:14Jeg er 16 år og har en BMI på 14, 3:(Hei
09/03/2008 - 22:11BMI\'en din er på 16,66.

Du er helt normal:)anonym
09/03/2008 - 15:52jeg er snart 15 --> 165 veier 55

er dette mye???meg
06/03/2008 - 14:51jeg er 160cm høy og veier ca 50-52kg.
er det masse?En jente som trenger hjelp!!
04/03/2008 - 18:54Jeg er en jente på snart 14 år, jeg er 1.69 høy og veier 65-67 kg. Er dette normalt eller unalig?
Jeg trener ikke, har dårlig kondis og spiser ganske mye, men sunt. Mamma ber meg spise frukt og grønt hver dag, noe som jeg selfølgelig gjør.
Jeg har også et annet spørsmål:
Mange mener at jeg er mørk, selvom jeg mener at jeg er sånn passe. Når noen sier at jeg er mørk kan jeg bli såret!!
Men har dere noen naturlige ting som jeg kan bruke for å bli hvitere???
Svar fort!!heia
04/03/2008 - 07:20du er iallefall ikke overvektig!!!! legg på deg gutt...g16
03/03/2008 - 22:53hei, jeg er 16 år gammal gutt, er 1.77 høy, og veier 63 kg. er jeg undervektig da?heia
03/03/2008 - 16:07din bmi er 20,42...så du er ikke undervektig. du er passe...mn gjør ingenting om du går opp i vekt.
selv er jeg 1,74 og veier 65 kg92er...
03/03/2008 - 15:14jeg er 16 år, 1.77 høy, og veier 64 kg, er jeg undervektig? og hva er min BMI?29/02/2008 - 13:14Hei, jeg er ei jente på 14 år som veier 34 kg. Å mange sier at jeg er tynn. Å jeg bør legge på meg. Jeg er da 1.60 høy oxo.. Å så spiser jeg veldiig masse. Men jeg legger bare ikke på meg. Hva er det jeg bør gjøre? Vær så snill åå svar. Jeg ber deg...
27/02/2008 - 20:25d gjor æ å når æ va på din alder... mn når man begynner å bli litt eldre veier man automatisk mer. å husk... muskler veier mer enn fettAnonym
27/02/2008 - 15:46Haha.. jeg er 14 år og er 1.64 høy og veier 48 kg..heia...
27/02/2008 - 15:12det kommer an på høden din...
jeg er 174 cm, 19 år og veier 64-65!!
27/02/2008 - 09:17hei jeg er en jente på 19 år og veier 62kg er dette en vekt som er passe?...
26/02/2008 - 23:00d æ alt for lite når du æ 13.... d veier en 9 åring!!!!
om du kan bli 170 cm kommer an på gener og arvMira
26/02/2008 - 22:45Jeg er 13 år og 146 høy og veier 33kg. Er det for lite? Dessuten ,- er det sjangs for at jeg blir 170 høy? hilsen \"lille meg\"anonym
25/02/2008 - 18:00Men stemmer bmi når man er litt kortvokst? er bare 1.55.. jeg tror ikke det stemmer da....
24/02/2008 - 08:43det stemmer at den er 15,15, men i og med at du kun er 13 , kan det ha noe og si. du er enda i vekst.94-modell
23/02/2008 - 19:54Hei. Jeg er en jente på 13 år. Jeg veier 50kg og er 1,65m høy. Jeg prøvde å finne ut min BMI. Den ble 15.15. Er det rett? Betyr det at jeg er litt undervektig da?heia...
23/02/2008 - 19:51det stemmer... din BMI er 20,9Fettklump
23/02/2008 - 18:06Jente, 14, 69 kg, 165 cm.. BMI 20.90. Stemmer dette=??hei cathrine
23/02/2008 - 10:40heia... jeg vet hvordan det er [ ikke klare og legge p[ seg. jeg kan ogs[ spise det jeg vil uten [ g[ opp et gram. [ det er kjempe slitsomt, for folk kaller meg bare spikeren. og det kan bli like vedvergende som [ bli kalt tykk.cathrine
23/02/2008 - 00:00bra artikkel:)
men aller fleste er så opptatt av å ikke være tykke og sier ofte at de som er tynne er så heldige. jeg har hørt både at jeg er heldig som er tynn, og at jeg burde spise mer, men har allti spist det jeg har villet, uten å legge på meg noe særli. kan ikke folk forstå at det kan være like vansklig å legge på seg for noen som for andre å slanke seg litt??Cæmmi
22/02/2008 - 23:05noen (berit) har skrivi at man regner ut BMI: vekt/høyde. det er feil.. det er vekt / høyde2
altså vekt dele på høyde gange to (bare høyden ganges med to)

eks på meg:
55kg / 1.75*2
55kg / 3.5
BMI = 15.71hei eg
22/02/2008 - 13:42din BMI er 24,97Shukka ;/
22/02/2008 - 12:12Jeg føler meg UTROLIG dum når jeg skal kjøpe noe godt elr noe..
Jeg er 14 år og er 1.60 cm og veier 69 kg ;/
Jeg er langt ifra fornøyd med kroppen min,, Kan noen hjelpe meg ? .. Hilsen en feit liten skapning .. :oEg
21/02/2008 - 23:22Eg forsto ikke helt kordan man skulle finne ut det bmi greiene, eg veier ca 68 kg, er 165 høy og 16 år. Er eg veldig feit då? Eg vet eg er kraftig, men er eg for tung?

JenteAnja4
21/02/2008 - 16:00Jeg veier 51-52kg og er 1.63cm høy, er jeg tykk da lr? ;s
Pluss at dt irriterer meg at jeg er ganske tynn i midja også har litt store hofter! Hvordan skal jeg bli mindere i underkroppen??susani
21/02/2008 - 00:21hei jeg er enjenta som er 19år ,1,67 og ca 77kilo er ikke jeg for tykk ? folk sier hele tiden åå du er feitmeg...
20/02/2008 - 23:01for en flott artikkel!

følte meg straks litt bedre! :Dkine
20/02/2008 - 21:27Jeg synes det er for stort fokus på overvekt. Jeg skjønner at det kan være helseskadelig å være for overvektig.Men kjære vene. Bare sørg for å være litt i aktivitet! Gå en halvtimers tur sammen med en venn! Ta ett par situps! Hjelp mora di med å bære inn varer f.eks.

Man SKAL ha fett på kroppen. JENTER: Gutter liker å ha noe å ta i!

berit
20/02/2008 - 21:23Man regner ut BMI slik:

Vekta/høyden

F.eks meg: 47/1.67= 16,9
Siri
20/02/2008 - 19:01Kordan regner man ut BMI??20/02/2008 - 11:33Er jeg feit da jeg er 160 og veier 48 når jeg er 12år?jente
19/02/2008 - 20:59Jeg er 175 og veier 60kg.. begynner å legge på meg ass!jente93
18/02/2008 - 15:44Ey, før sommeren veiden jeg 70 kg og var 1.72 høy.
etter sommeren var jeg blutselig 60.9kg og er fremdeles 1.72.. Er jeg feit da liksom . Så alle som spør om de er feite når de er 13år++ eldre veier 60kg dere er ikke det !Ann
18/02/2008 - 09:06Jeg veier 40 og jeg er 144 cm lang, er jeg overvektig?tidligere jojoslanker
18/02/2008 - 00:17mitt råd er: drit i bmi. det stemmer ikke alikevel. har målt meg selv etter dette i mange år og det har bare rota til selvbildet mitt! spis sunt og beveg deg. enkelt, men effektivt.hei 93 modell
17/02/2008 - 22:06du er ikke overvektig. du er 14 år. dvs at du enda kan bli høyere. du er enda i vekst. derfor stemmer ikke BMI heilt overens med vekt og høyde i din alder.
jer veier som tidligere skrevet 64-65 og er 174 høy. men jeg er 20 og er ferdig utvokst.
så ikke sammenlign din vekt og høyde med min. for det forandrer seg når du blir eldre:)
klem fra meg:)17/02/2008 - 20:03Jeg er 16 år gammel og veier 58 kilo, og er 1.70 høy.
Er jeg for tykk da ? :/\"lille\"meg
17/02/2008 - 19:57Hei!
Jeg er ei jente på 14 som er 1.66cm høy og veier 58 kg. Jeg hater kroppen min.Trener hver dag, og skal prøve å komme ned til 48kg før sommeren. Jeg tenker ikke på annet enn kroppen min, og det er ganske slitsomt for dem rundt meg...93modell
17/02/2008 - 19:25Offda.. Jeg er 14 år og 173cm høy, veier ca. 70kg. min BMI er attpåtil over 23. Dette var irriterende, for har ikke sånn _egentlig sett på meg selv som overvektig. Men sant nok, det er jo rett da.
Er jeg virkelig det?...
17/02/2008 - 15:23jeg veier 64-65 og er 174 høy... så ta det helt med ro. du er normalvektigKjersti
17/02/2008 - 14:04PKT:


Jeg er 16 år gammel.17/02/2008 - 12:36Hei! Eg er ei jente på 13 år. Eg er 1.70 høg, og eg veger 61 kilo. Har eg ein kilo for mykje eller er eg heilt passeleg? Mange jenter i klassen min er over 1.70, men dei veger berre ca 55 kilo! Er eg unormal eller normal? Bør eg ta av nokon kilo? Please svar meg!!PKT
17/02/2008 - 10:47Svar til Kjersti.
Jeg vil nok tørre å påstå at du er litt undervektig.
Om man skal regne det ut fra BMI, da din er 16/17. Men så sier du ikke hvor gammel du er heller, da.Mad
17/02/2008 - 02:00Jeg er 168cm og veier 56 kgKjersti
16/02/2008 - 23:43Jeg er 1.67 høy, og veier 47 kilo.

Er jeg undervektig? Folk sier hele tiden \"åå, du er så tynn!!\". Jeg er litt lei av det. Foreldrene mine tuller ironisk:\" Kom igjen, spis litt mer, feita\". De også synes jeg er tynn. Men ER jeg undervektig?Jente94
16/02/2008 - 23:27Herregud du er jo ikke feit da !

Visst du hadde veid 70kg har ikke gjort noe,men når det begynner å nærme seg 80kg, så er det bare å ta kontakt med helsesøstra på skolen din eller der du bor.
Du er 13år og er 1,56cm høy,og det vil at du kommer til å bli høyere og da blir du også tynnere.

Lykke til !jenta
16/02/2008 - 21:57Hei . jeg er en jente som er 13 år, 1.56 cm høy, og ca 55 kilo. er jeg for tykk? jeg ahr mye fett runt magen :S


Artikkelen er i sin helhet  hentet fra Ung.no etter avtale

Tilbake til forsiden | Kommentar

Kommentarer til saken:

edna jenta

Har du en kommentar?

Navn:
Tittel:
Kommentar:
Bilde:
Gjenta bokstavene i bildet:
RSS Siste nytt
• Chevrolet
• Ford Focus
• Toyota Avensis 2010 modell
• Dataer Under 4,300 kroner
• Kurt Davis
• Storhamar vålerenga
• Storhamar vs Sparta
• Skellefteå vs storhamar
• Frisk Asker vs Storhamar
• AIK vs SIL
• AIK vs SIL
• Storhamar vs skellefteå
• Manglerud star vs storhamar
• VIF VS SiL
• StorHamar vs OCELÁŘI TŘINEC
• Sparta mot Frisk Asker
• Ishocky sesongen er igang
• JUDO
• Utenlandske rytmer,dans og sang gir nytt liv
• Er 3.14 et bevis på illuminati?
• The Legend of Zelda
• Vil ha fri ulvejakt
Andre nyheter
Annonser

Copyright © www.nettavis.net | Løsningen er utviklet av XOIP Communications | Hostet av www.romerike.com
Ansvarlig redaktør: Ragnvald Holst-Larsen | Journalist: Stig Øien | Mediaelever ved Eidsvoll VGS bidrar med artikler.

Vil du annonsere på nettavis.net?