Nettavis.net Bli med å skape Norges største nettavis for ungdom.

Søk i artikler
Søk i artikler:
Google-søk:
Nyheter
Forside
Film / Musikk
5 på gata
Data
Elektronikk
Helse
Humor
Hvor og når
Innenriks
Kommentar
Konspirasjonsteorier
Leserinnlegg
Reportasje
Sport
Ukas hjemmeside
Ukas portrett
Utenriks
Eksterne linker
Romerike Internett
Tips oss!
Send en e-post til tips@nettavis.net eller ring 95751335.
MMS

Ditt bilde her? Lag en ny MMS-melding og legg ved et bilde. Bruk kodeordene mn nn og send meldingen til 2065. Bildet kommer opp når administrator godkjenner bildet.
Pris: 5,-.

Tjenesten er levert av Monsternett.


Splinter Cell Conviction

2010-04-28 19:07:53 | Skrevet av Eivind Injer | © Nettavis.net

Splinter Cell Conviction

Råere enn noensinne
Sam Fisher er tilbake og denne gangen er han ute etter hevn. Dette er en mann ingen vil ha etter seg.

Av Jan Ivar Ravn · 21.04.2010 12:16Splinter Cell Conviction fortsetter tre år etter der det sluttet i Double Agent. Victor Coste sitter i avhør i et hemmelig anlegg som tilhører Black Arrow. Under intervjuet går han igjennom en rekke hendelser fra fortiden.
Sam Fisher er ute av Third Echelon, etter at han måtte ta livet av sin bestevenn og datteren hans ble kjørt ihjel. Han befinner seg på en kafe i Malta da han blir kontaktet av Anna Grimsdóttír, og får beskjed om at en gruppe leiesoldater er i ferd med å ta han. Sam Fisher slår til og får fatt i lederen til denne gruppen og får presset ut informasjon om hvem som står bak dem. Slik begynner en av årets store titler og dette er et spill spekket med action og spenning.


Grafikk
Grafikken i spillet er flott og detaljert. Animasjonene er meget bra selv om jeg syns at Sam klatrer litt for raskt både vannrett og loddrett. Men dette er flisespikkeri. I de tidligere spillene har man brukt forskjellige markører for å vise hvor godt Sam gjemmer seg i skyggene. For å skape mer flyt i spillet blir det svart/hvitt når han befinner seg i skyggene. Dette fungerer faktisk ekstremt godt og det blir mindre for spillerne å passe på og man kan konsentrere seg mer om det som faktisk skjer på skjermen.Lyd
Lyden i spillet er relativt bra. Personlig syns jeg lyden faktisk er litt for høy og det er lagt litt for mye lyd i de bakre høyttalerne. Når det skjer mye drukner faktisk lyden i front. Ergo blir lydbildet litt feil. Men lyden er ren og det er bra trykk.


Spillbarhet
Splinter Cell Conviction skulle egentlig vært sluppet i 2007, men spillet hadde noen store problemer som måtte løses. Utviklerne valgte å gå en annen vei for å skape noe nytt, og det er dette hardcore Splinter Cell-fans antakelig vil hate. I de tidligere spillene har taktikken som regel vært observasjon og venting. Man observerte fienden og slo til der man så det som strategisk riktig. Man kunne også skjule likene. Mye av dette er altså nå gjort om, og det er fordi utviklerne ville skape noe nytt med mere fremdrift enn det de tidligere titlene hadde. Dessuten er det også gjort for å tilpasse spillet til selve historien, hvor Sam Fisher er ordentlig forbanna og ute etter hevn.
I Conviction blir man ofte tvunget frem og man må ta raske avgjørelser for å løse situasjonen man befinner seg i. Dette betyr selvfølgelig ikke at sniking er helt borte. Det er hovedsaklig det du vil gjøre i spillet, men enkelte brett kan ikke fullføres med 100% ”stealth”. Designen på brettene er bra og det er mange måter å løse hver eneste situasjon på. Det er mange veier å velge enten det er via klatring i rør oppunder taket, snike seg langs vegger eller hengende fra vinduer.Dette gjør at du kan spillet om og om igjen og prøve ut forskjellige taktikker.

I denne tittelen prøver også utviklerne å gi spilleren en mer cinematisk opplevelse ved å bruke en minimalistisk HUD og ved å bruke omgivelsene til å gi spilleren informasjon . Som jeg allerede har nevnt, så blir det altså svart/hvitt når du befinner deg i skyggene. Med en gang du begynner å bevege deg ut fra skyggene går det sakte over til farger. For noen høres dette helt pyton ut, men personlig syns jeg det fungerer ekstremt godt. Sams ”flashbacks” , oppdrag og mål vises også i omgivelsene slik at man slipper pop-up vinduer med informasjon.
Når du først blir oppdaget, gjelder det å komme seg fort unna ellers blir livet til Sam veldig kort. Når du blir oppdaget vil det bli igjen en silouette på det punktet du befant deg og det er her fiendene tror du befinner deg. På denne måten har du full oversikt og kan lure fiendene dine på flankene eller legge opp andre feller. AI er generelt veldig bra med få unntak og jeg opplever den som en kraftig forbedring mot enkelte av de tidligere spillene. Det er også slik at AI ofte vil sirkle deg inn om du befinner deg på samme sted over lang tid, selv om du befinner deg skjult. Og de er flinke til å bruke lommelykter i mørket. Derfor må du stadig bevege deg til nye skjulesteder for å unngå å bli oppdaget. For best mulig AI anbefaler jeg å spille med realistisk vanskelighetsgrad.

Splinter Cell Conviction tilbyr et nytt ”Mark & Execute” system der du kan ”tagge” (merke) fiendene dine. Dette er ikke noe nytt i og for seg. De fleste Tom Clancy-fans husker sikkert at dette er noe som først dukket opp i Rainbow Six Vegas, men i Splinter Cell er det gjort om og det er mer balansert. Merkingen fungerer slik at man kan kikke under en dør eller bruke sonaren man får utdelt senere i spillet, merke fiender på forhånd før man går til angrep, for deretter å skyte fiendene med hodeskudd ved å trykke på en knapp. Det kan høres ut som at dette gjør spillet for lett, men det er vel balansert. For å få muligheten til å merke fiender må du ta livet av en fiende i nærkamp. Samtidig går merkingen på bekostning av styrken på våpenet. Enkelte våpen har mye kraft, men til gjengjeld kan man bare merke en eller to fiender. Andre våpen som er svakere kan merke tre eller fire fiender. Men for å oppnå maks må man altså kjøpe oppgraderinger til våpnene og dette gjøres med poeng du får for å utføre spesielle oppgaver/stunts i løpet av spillet. Dette er et erfaringssystem kalt The Persistent Elite Creation System (P.E.C).
Du har også fortsatt en rekke ”gadgets” å leke med som ”sticky camera”, flashbangs, håndgranater, fjernkontrollerte miner osv. Nærkamp er en ”trykk på en knapp” funksjon, men den tilbyr til gjengjeld en høy variasjon av brutale,cinematiske nærkampteknikker.

Conviction tilbyr spillerne det aller beste ”take cover” systemet jeg har har sett hittil. Det kan minne om ”Gears of War”, men du sitter ikke klistra fast til en vegg eller en stein. Her har du faktisk full rørlighet og du kan bevege deg rett ut fra en dekning til en annen eller hoppe over, uten problemer. Jeg håper andre utviklere tar lærdom av dette systemet i fremtiden for det er vanvittig bra.

Selve historien er det ikke mye å utsette på annet enn at den kanskje er en smule kort og den gjøres unna på 5-8 timer avhengig av vanskelighetsgrad og spillestil. Men fortvil ikke for spillet har en rekke andre muligheter også.

Det eneste negative jeg kan sette fingern på er et brett fra Irak som er en flashbackhistorie. Dette er et rent FPS brett hvor all sniking og teknikker er fjernet bortsett fra nærkamp. Jeg syns det er helt malplassert i et spill som dette og i tillegg er det et møkk kjedelig brett. Takk og lov så er det ikke altfor vrient og gjøres unna på relativt kort tid.Multiplayer
Når enspillerdelen ikke er nok, er det enda godt at det fins en egen co-op kampanje og den er rå og ikke minst knallbra. Dette er en prologhistorie ,som utspiller seg to måneder før enspillerkampanjen.
Man spiller to agenter, Archer og Kestrel. Helhetlig er denne faktisk morsommere å spille enn selve enspillerdelen og den fungerer faktisk bedre på flere måter med mer åpne brett. Det er nok her spillet fungerer på sitt aller beste.
I tillegg får du Deniable Ops som tilbyr fire andre moduser som kan spilles som enspiller og flerspiller, og som har seks unike brett:

Den første heter ”Hunted”. Her skal du drepe alle fiender på et kart. Blir du oppdaget får de forsterkninger som gjør jobben enda mer vanskelig.
Den neste er ”Last Stand”. Her skal du forsvare en EMP mot horder av fiender. Her finnes det også en ”Versus” modus kalt ”Face Off” der du kan spille mot en annen agent i tillegg.
Den siste modusen er infiltration og er en modus du må låse opp via Uplay hvis du ikke har kjøpt Collectors edition. Dette er modusen for hardcore fans. Denne er lik ”Hunted”, men her kan du ikke bli oppdaget. I såfall er det game over. Her gjelder altså stealth for alle penga.

Itpro.no

Tilbake til forsiden | Film / Musikk

Kommentarer til saken:

Ingen har kommentert denne saken

Har du en kommentar?

Navn:
Tittel:
Kommentar:
Bilde:
Gjenta bokstavene i bildet:
RSS Siste nytt
• Dataer Under 4,300 kroner
• Kurt Davis
• Storhamar vålerenga
• Storhamar vs Sparta
• Skellefteå vs storhamar
• Frisk Asker vs Storhamar
• AIK vs SIL
• AIK vs SIL
• Storhamar vs skellefteå
• Manglerud star vs storhamar
• VIF VS SiL
• StorHamar vs OCELÁŘI TŘINEC
• Sparta mot Frisk Asker
• Ishocky sesongen er igang
• JUDO
• Utenlandske rytmer,dans og sang gir nytt liv
• Er 3.14 et bevis på illuminati?
• The Legend of Zelda
• Vil ha fri ulvejakt
• Russen returnerer
• Ulv 50 meter unna huset
• Håndball - en livsglede
Andre nyheter
Annonser

Copyright © www.nettavis.net | Løsningen er utviklet av XOIP Communications | Hostet av www.romerike.com
Ansvarlig redaktør: Ragnvald Holst-Larsen | Journalist: Stig Øien | Mediaelever ved Eidsvoll VGS bidrar med artikler.

Vil du annonsere på nettavis.net?